PAASWANDELING

Hieronder vind je de route van onze Paaswandeling. Onderweg ga je op zoek naar 11 paaseieren. Los de rebus op de eieren op om een zin te vormen. We vragen je om de paaseieren op hun plek te laten als je ze gevonden hebt zodat iedereen mee kan doen. Je mag er natuurlijk wel een foto van maken om de rebus aan het einde op te lossen.

ROUTE

Het begin en einde van deze wandeling is de Promenade in het centrum van Heerlen. Je kunt ook op een ander punt beginnen. Volg vanaf daar de route en loop hem helemaal tot je weer op je eigen startpunt bent. De route is ongeveer 8 km.

1.    We beginnen op de Promenade in het centrum van Heerlen. Loop richting winkelcentrum ’t Loon, langs het theater. Ga bij de Euterpelaan linksaf en de eerste rechts naar de Valkenburgerweg. Steek voorzichtig over en vervolg je weg over het fietspad richting Hoeve de Aar. Kijk goed om je heen, want hier vind je misschien wel paaseieren!

2.      Steek over bij het stoplicht en vervolg je weg weer over het fietspad aan de andere kant van de weg. Aan de linkerkant zie je een bruggetje. Steek over en loop verder bergop. Volg het pad tot de kruising en sla daar rechtsaf richting de Weltervijver. Je steekt niet de brug over de Keulseweg (N281) over. Let goed op, want onderweg zijn veel mooie plekjes om paaseieren te verstoppen.

3.      Loop langs de vijver en sla links het voetpad in. Volg dit pad helemaal tot het einde aan de Tichelbeekstraat. Heb je onderweg nog paaseieren gevonden? Steek de Tichelbeekstraat over en vervolg je weg richting het Benzenrade. Hou ook nu je ogen goed open!

4.      Loop onder het viaduct door. Links zie je een speeltoestel. Misschien een kleine pauze en nog even zoeken naar paaseieren? Vervolg dan je weg langs de kapel richting het bos. Sla na de kapel de eerste straat links in. Volg deze weg tot je weer bij een viaduct komt. Ga onder het viaduct door en sla linksaf het pad in dat vrij stijl bergop loopt. Let op: je gaat hier het bos in en volgt dus niet de verharde weg. Volg het bospad helemaal tot het einde. Heb je onderweg goed opgelet?

5.      Aan het eind van het bospad ga je linksaf de berg af. Vervolg je weg over de stoep en ga links het bruggetje over. Volg de weg door de woonwijk tot aan de rotonde. Neem hier de Bekkerweg richting het Bekkerveld. Ook hier raden we je een korte stop bij het speeltoestel aan. Je wilt de zin natuurlijk wel afmaken!

6.      Vervolg je weg en steek over bij de kruising. Sla rechtsaf de Nobelstraat in en loop verder richting het centrum. Vanaf hier kun je je weg vervolgen door het centrum en kom je weer uit op de Promenade. Na zo’n wandeling kun je misschien wel een hapje of drankje gebruiken. In het centrum zijn genoeg horecazaken waar coronaproof iets lekkers af te halen is! #haalhetlokaal

Heb je alle 11 eieren gevonden en de rebus opgelost? Stuur de zin naar wandeling@leoclubheerlen.nl en win een lekkere prijs!